lördag, januari 02, 2010

Broderskapet i utanförskapet

Newsmill skriver Kadaffi Hussein om vilka krafter som ger stöd åt de islamister som vill hindra unga människor från att dansa i Rinkeby.

Jag kom till Sverige från Somalia som 11 åring och bodde i flera år i Rågsved. Vi var några kompisar som startade en hiphop grupp och flyttade till Rinkeby 2005 för att vi ville lansera oss bland somalierna i där. Vi fick träna i Folkets Hus men när vi skulle ordna fester kom en stor grupp religiösa män och ställde sig utanför Folkets Hus och hindrade tjejerna att komma in. Under flera år har vi försökt få hjälp och stöd från de svenska myndigheterna men ingen har brytt sig om oss. När vi berättar om den religiösa kontrollen verkar de inte förstå vad vi pratar om. Kommunen har tvärtom gett pengar till Fritidsgårdar som rekryterar ungdomar till den extrema religiösa gruppen Al shabab.

Företrädare för de religiösa grupperna har t o m fått jobb av stadsdelsnämnden.

[...]

En man som själv hade varit utanför Rinkeby Folkets Hus och förhindrat ungdomar att komma in i lokalen gick upp och sa att orsaken till att jag inte fått ordna fester var att jag inte hade polistillstånd. Sedan satt Miljöpartiets riksdagsledamot Mehmet Kaplan i radion och upprepade samma lögn.

[...]

När de religiösa gubbarna förstod att de inte kunde ljuga om att vi inte hade polistillstånd började de att sprida ut att de var där för att de inte ville att 13-åringar skulle blandas med 25-åringar. Sedan bjuds företrädare för muslimernas mänskliga rättighetskommittén till TV-programmet Debatt och upprepar lögnerna om att vi inte fick ordna en fest för att vi ville blanda ihop 13-åringar med 25-åringar. Sanningen är att de liksom wahhabisterna i Saudiarabien anser att det är ett brott att lyssna på musik. Därför säger de till ungdomarna att jag kommer att hamna i helvetet.

De religiösa gubbarna är duktiga på att prata vackert till svenska företrädare och lura dem. De går in i alla politiska partier och skaffar sig en ställning i samhället.

[...]

För två veckor sedan arrangerades en demonstration mot al shabab på Rinkeby Torg och trots att det var kallt kom närmare hundra personer till torget för att protestera mot de extrema muslimska terroristerna. Ju fler som vågar prata om problemen desto fler vågar ansluta sig till de goda krafterna.
Det är fantastiskt glädjande att läsa vad Kadaffi Hussein skriver. Några saker ger dock fortsatt anledning till pessimism. Den demonstration mot Shabaab som arrangerades lockade, trots att den marknadsfördes samma dag i P1 Morgon, "närmare hundra personer". Det är inte så många, ens om alla var exilsomalier. Den andra saken är att Kadaffi Hussein uppfattar det som att Socialdemokraterna på något sätt motarbetar den svenska islamismen. Det är sant att Nalin Pekgul står upp och river och klöser med näbbar och klor, men resten av socialdemokratin har en lång historia av att samarbeta med dem Hussein ser som fiende. Om Mona Sahlin blir regeringschef blir Mehmet Kaplan antagligen minister och Muslimska mänskliga rättighetskommittén rådgivare i MR- och diskrimineringsfrågor.